Followers

keep calm and sing the song

Sunday, May 17, 2015

#Throwback Kami Ke Phuket 30DEC - 4JAN2015 (PART 3 )


Salam Gais ! pehh bersarang blog gua .. sibuk betul mengejar akhirat dan duniawi sejak kebelakangan ni .
ok lah sambung kita ke part 3
day-3

bangun pagi macam zombie.. bak kata omputih dia "im a dead meat" lemau .. 100% lemau .. nak tak nak kami gagahkan diri.. 6.30am bangun .. siap2 apa semua 6.55am kami turun .. tengok muka pakwe.. ya tohan.. tak macam manusia..
tepat pukul 7 van travel agency tu datang jemput kami .. sungguh punctual ... tak berani nak lambat2 ni .. errr kena tinggal nanti ... masuk van kami amik kesempatan tido la kejap even setengah jam je.. panadol xde nak bagi pakwe.. kesian rasa..dia cakap dia bebetul sakit kepala.. tu laa.. nak jimba sangat kan malam tadi ..van tu pergi 3 hotel lagi nak jemput tourist yg join ngan kitorang jap lagi.. so tido dulu..

kami tak sedar apa tengok jam dah pukul 9 .. oh dah sampai .. kami diarahkan berkumpul satu tempat buat kumpulan .. nokhorom anjing banyaknya.. pesen jinak lak tu ... sikit2 nak menggesel kat kaki macam kucing.. aku dok lari2 dia kejar.. org tu kabor jangan lari.. nanti lagi dia kejor.. so aku terpaksa redho anjing tu gesel2 kat kaki macam mintak penyepak . kang laut kang aku samak ah.. lg pun anjing tu tak basah pun ..

eh apahal cerita anjing pulak ni .. ok kami dengar lah taklimat org thailand tu bagi .. fluent betul english .. pengkid baii.. so kat situ dia sediakan fin (kaki itik) mengikut saiz.. tapi kena sewa rm20 (200 baht) snorkelling gear free for all, tapi gua suggestkan filter mulut tu korang belilah baru.. takkan kau nak share ngan mulut2 orang sebelum ni kan.. tah gigi ada kuman, bakteria, alga,fungus apa semua.. ee yerkk.. tak mahal pun rm10 je.. gogle disediakan.. dont worry.. kalau korang takut lemas, diorang sume terer berenang tanpa life jacket.. untuk yg tak konfiden boleh berenang tu boleh lah sarung life jacket..

hensem la gila group mat salleh kat belakang tu.. ggrrr

wefie duluan

selfie duluan

ok..selesai taklimat.. kami minam minam kupi dulu ... seorang makwe yang mithali.. aku bikinin necafe untuk pakwe yang sedang pusing kepala. lepas minum kupi he said "ok it's better now" ..lega mak noks.. mungkin masa tiup kupi panas tu ada termasuk air liur sikit kot..tu yg elok terus tu .. ah ha kbye..

so kami berangkat tepat pukul 10 . our first destination.. phi phi island.. maya bay ...
belanja gambor sikit..




ok ini baru phi phi .. disebabkan time ni new year.. bapak la semak ramai orangggggggg.... aku tak kuasa nak masuk laut tu sebab dah jadi suam suam kuku dek ramai berendam .. kami cuma berselfie bercekarama tengah panas terik tu ha.

setengah dia kasi lepak sini .. next destination ke cave apa tah namanya.. tak focus pulak..
Add caption


tempat ni aku dah pergi masa kat krabi dulu.. so tak berapa nak heran sangat.. next !! monkey bay !! 
saje melawat kawan2 lama hang kat sini.. LOL
take care your stuff, monyet ni pencuri tau

senang nak jinakkan dia, kasi kacang

feveret monyek

apalah snap pic nampak jubo orang ni
nextt !! ni salah satu feveret place aku .. bamboo island.. pulau ni bapak lawa la siak...


crytal clear, eh semua pantai pun crystal clear lah kat thailand ni

chill
macam nelayan pun ada kau ni pakwe. 
bamboo island tempat dia memang bersih... kau rasa nak stay sana pun ada.. tak puas pergi banyak kali pun x bosan.. ok next ! kita ke khai island.. snorkelling... !


ikan sini semua friendly.. mungkin sebab lapar..


erkkkk


pakwe kepenatan .. 

okay tu je lah yang mampu aku belanja gambor.. maaf kami tak mampu nak beli gopro lagi.. hahahaha


video
ni video aku snorkeling. via web je boleh tgk.. fon x leh..

okay sebenarnya ada lagi 2 tempat dia bawak snorkelling.. tapi kan.. tiba2 aku rasa tak best.. sebab.... damn... im bleeding ... aku terus dah takde mood nak snorkling... dan xde mood nak amik gambor..
eh lupa nak kasitau yang diorang ada sediakan lunch tau.. nanti dia bawak korang kat koh phi phi .. 
lunch sedap wei.. tomyam ayam... dessert.. buah.. air oren.. kalau dah lapar.. telur goreng pun nampak macam beef steak..  hahahaha okay kami balik pukul 5.30 .. sampai hotel pukul 6 .. bersihkan diri apa semua.. lepastu ... pengsan.
kbye. sambung part 4 pulak nanti. #muahciked