Followers

keep calm and sing the song

Thursday, August 20, 2015

#Throwback Kami Ke Phuket 30DEC - 4JAN2015 (PART 5 )

helloo good morning..check out hotel , keluar pukul 7 pagi.. sampai hatyai pukul 1pm macam tu.. hahhaaha okay harini nak balik KL sebenarnya.. ingatkan ada la bas nak balik KL ... sampai2 je hatyai.... BAS dah xde.. full book dan sebagainya... pengsan weh.. mampos ...
at last aku pergi tempat yg kami biasa pergi masa g krabi dulu... yess situ ada byk ticket bas kot...
nak tau apa.. of course la berjaya.. wany kot.. *pakai shades*
bas balik KL esok la tapi.. hahhhaah esok tengahari kot.. gila.. dah la lusa tu aku kerja,,, lemauuuu....

okay takpe.. stay la satu malam kat hatyai... so ni cuma pic jalan2 kat hatyai malam tu .. takde benda pun .. okay tak byk story kat sini .. enjoy da pic !

ada sape2 nak jadi queen archer?? uhukuhuk


bagi gajah makan

massage hatyai tak best ! phuket gak da best !

\
coconut ice cream.. dapdap


okay dah gambar esok .. nak balik KL !! rindu meleisa weii !!

ni kot2 informasi berguna untuk kalian ;)

tadaaa !! dah sampai KL !! pukul 9 sampaii !! byk stop sebab aku asik sakit perut nak berak , kakakkakaa

great moment at phuket.. korang yg pergi tu.. banyak2 la merayau kat phuket tu naik motor.. phuket best gila weii sumpah tak tipu... 
okbyeeee 




#Throwback Kami Ke Phuket 30DEC - 4JAN2015 (PART 4 )

okay tak nak mukadimah panjang lebar, terus sambung part 4 kita di phuket ..
day-3 scene malam .
buat apa? carik makan la.. makan dulu di kedai yg sama .. malas la nak carik tempat lain .. sebab penat kot.. kakakaka
habis makan kami ke bangla road lagi ... what. again ?!! hahahahaha
sebenarnya nak carik port tgk chelsea lawan apa eh malam tu .. tak ingat .. okay biar gambar berbicara...
awwww!!

sawaddekhaaa... (suara lelaki)

chelsea kalah

tak tau lah nak tengok bola ke nak tengok belen 

tukar port tgk bola.. tadi tu betul2 tak tenang 

ohh ni tempat 1st dtg tadi,,


okay gambar2 di atas ni lah .. sebenar benarnya bangla road.. hehehehhe malam ni kitorang balik awal sebab letih kot.. sangat letih..
okay cukuplah .. kami nak balik tido .. babai
.
.
.
.
.
.
.
.
.

masuk day-4


okay bangun pukul 11 .. gila bapak lena tido.. penat la katekan .. bangun2 siap2 g carik makan.. okay makan kat tempat sama lagi ..hahahahaha sudah makan kami jalan2.. oh yaa... duit kami dah tinggal 2000 baht (rm200)
kepala diaa.... tapi kan.. aku cakap ngn pakwe nak naik gajah...
lol dia pun nak naik gak .. hahaha best.. kami pun pergi la survey port2 elephant trekking kat area masa kami nak g prom thep cape tu.. kan banyak tepi2 jalan tuu... kebetulan pulak ... mungkin rezeki kami .. org yg jaga gajah situ.. orang PINANG !! huh cakap melayu je laa gayanyaaa.. daripada 750 baht .. tawar punya tawar sampai nak pahit dah,, dapat 500baht (rm50) 1 round.. not bad laa besttt .. gajah besau gilaaaa... okay belanja gambar ciked....


  



gajah ni macam kecik sikit.. ha dia baru lepas bawak orang ,, 



yeayy dah naikk



aku tak tau kenapa gambor berterabur,, ekceli ni tempat first kami singgah survey harga.. ni mahal sikit 850 baht rm85. bapak ko la


ni nak tunggu gajah dtg..





ni la gajah kami naik tuu


kepit telinga


bontot seksi gajah




wefie ciked


wefie lagi
okay ni dah naik bukit


sampai atas bukit.. nampak la view bandor kat situ... x silap tu pekan andaman beach


ni gajah jantan ke betina tah .. jarang tgk gajah yg ada gading kat sini .. so ni la first time tgk .. terpelihara kot..



engko tengok gajah ni ngn aku besar mana.. ni kalau kena pijak keluar taik hijau tau..

okay sudah naik gajah .. jom balik patong balik !!
tapi... tapi....sebelum sampai patong ada satu tempat ni nama dia karon view point... haaa.. meh singgah dulu..




mungkin dalam gambor tak berapa nak lawo.. tapi IRL .. serius lawa beb !! 







pastu duk lepak pekena kokenat shek pulak.. lagi sedap dari meleisia weii..
70baht (rm7) mahal gak .. huhuu






okayy jom balik patonggg !!!


dah sampai patong pakwe kata nak mandi laut.. okay jom lah jom.. esok nak balik dahh .. 



sunset patong beach..






mandi sampai malam.. pukul 8 baru naik ... hahhhaha balik lepastu terus sesiap g makan ..lepastu terus g jalan2 and beli souvenir


singgah dulu bergambor kat hard rock phuket ;)







lepas beli souvenir kitorang beli banana pancake pastu lepak tepi pantai,,, dating tekauuuu





tiba2 ada bunga api... bammm !

lepak sampai pukul 1 .. pastu balik tido.. esok nak balik hatyai pagi kul 7... 
babai ;)

sambung ke part 5 nanti 





Sunday, May 17, 2015

#Throwback Kami Ke Phuket 30DEC - 4JAN2015 (PART 3 )


Salam Gais ! pehh bersarang blog gua .. sibuk betul mengejar akhirat dan duniawi sejak kebelakangan ni .
ok lah sambung kita ke part 3
day-3

bangun pagi macam zombie.. bak kata omputih dia "im a dead meat" lemau .. 100% lemau .. nak tak nak kami gagahkan diri.. 6.30am bangun .. siap2 apa semua 6.55am kami turun .. tengok muka pakwe.. ya tohan.. tak macam manusia..
tepat pukul 7 van travel agency tu datang jemput kami .. sungguh punctual ... tak berani nak lambat2 ni .. errr kena tinggal nanti ... masuk van kami amik kesempatan tido la kejap even setengah jam je.. panadol xde nak bagi pakwe.. kesian rasa..dia cakap dia bebetul sakit kepala.. tu laa.. nak jimba sangat kan malam tadi ..van tu pergi 3 hotel lagi nak jemput tourist yg join ngan kitorang jap lagi.. so tido dulu..

kami tak sedar apa tengok jam dah pukul 9 .. oh dah sampai .. kami diarahkan berkumpul satu tempat buat kumpulan .. nokhorom anjing banyaknya.. pesen jinak lak tu ... sikit2 nak menggesel kat kaki macam kucing.. aku dok lari2 dia kejar.. org tu kabor jangan lari.. nanti lagi dia kejor.. so aku terpaksa redho anjing tu gesel2 kat kaki macam mintak penyepak . kang laut kang aku samak ah.. lg pun anjing tu tak basah pun ..

eh apahal cerita anjing pulak ni .. ok kami dengar lah taklimat org thailand tu bagi .. fluent betul english .. pengkid baii.. so kat situ dia sediakan fin (kaki itik) mengikut saiz.. tapi kena sewa rm20 (200 baht) snorkelling gear free for all, tapi gua suggestkan filter mulut tu korang belilah baru.. takkan kau nak share ngan mulut2 orang sebelum ni kan.. tah gigi ada kuman, bakteria, alga,fungus apa semua.. ee yerkk.. tak mahal pun rm10 je.. gogle disediakan.. dont worry.. kalau korang takut lemas, diorang sume terer berenang tanpa life jacket.. untuk yg tak konfiden boleh berenang tu boleh lah sarung life jacket..

hensem la gila group mat salleh kat belakang tu.. ggrrr

wefie duluan

selfie duluan

ok..selesai taklimat.. kami minam minam kupi dulu ... seorang makwe yang mithali.. aku bikinin necafe untuk pakwe yang sedang pusing kepala. lepas minum kupi he said "ok it's better now" ..lega mak noks.. mungkin masa tiup kupi panas tu ada termasuk air liur sikit kot..tu yg elok terus tu .. ah ha kbye..

so kami berangkat tepat pukul 10 . our first destination.. phi phi island.. maya bay ...
belanja gambor sikit..




ok ini baru phi phi .. disebabkan time ni new year.. bapak la semak ramai orangggggggg.... aku tak kuasa nak masuk laut tu sebab dah jadi suam suam kuku dek ramai berendam .. kami cuma berselfie bercekarama tengah panas terik tu ha.

setengah dia kasi lepak sini .. next destination ke cave apa tah namanya.. tak focus pulak..
Add caption


tempat ni aku dah pergi masa kat krabi dulu.. so tak berapa nak heran sangat.. next !! monkey bay !! 
saje melawat kawan2 lama hang kat sini.. LOL
take care your stuff, monyet ni pencuri tau

senang nak jinakkan dia, kasi kacang

feveret monyek

apalah snap pic nampak jubo orang ni
nextt !! ni salah satu feveret place aku .. bamboo island.. pulau ni bapak lawa la siak...


crytal clear, eh semua pantai pun crystal clear lah kat thailand ni

chill
macam nelayan pun ada kau ni pakwe. 
bamboo island tempat dia memang bersih... kau rasa nak stay sana pun ada.. tak puas pergi banyak kali pun x bosan.. ok next ! kita ke khai island.. snorkelling... !


ikan sini semua friendly.. mungkin sebab lapar..


erkkkk


pakwe kepenatan .. 

okay tu je lah yang mampu aku belanja gambor.. maaf kami tak mampu nak beli gopro lagi.. hahahaha


video
ni video aku snorkeling. via web je boleh tgk.. fon x leh..

okay sebenarnya ada lagi 2 tempat dia bawak snorkelling.. tapi kan.. tiba2 aku rasa tak best.. sebab.... damn... im bleeding ... aku terus dah takde mood nak snorkling... dan xde mood nak amik gambor..
eh lupa nak kasitau yang diorang ada sediakan lunch tau.. nanti dia bawak korang kat koh phi phi .. 
lunch sedap wei.. tomyam ayam... dessert.. buah.. air oren.. kalau dah lapar.. telur goreng pun nampak macam beef steak..  hahahaha okay kami balik pukul 5.30 .. sampai hotel pukul 6 .. bersihkan diri apa semua.. lepastu ... pengsan.
kbye. sambung part 4 pulak nanti. #muahciked